Ping Pong Play logoDe Treffers heeft dit programma speciaal ingericht om jonge kinderen al spelenderwijs kennis te laten maken met tafeltennis en voor ontwikkeling van oog-handcoördinatie. Ping Pong Play bestaat uit uitdagende spelletjes en tafeltennisoefeningen om de kinderen op jonge leeftijd al te enthousiasmeren voor sport en beweging.

Tegelijkertijd wordt de fijne motoriek en met name de oog-handcoördinatie van de kinderen goed ontwikkeld. Speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn er lage tafeltennistafels en kan er Ping Pong Slide gespeeld worden; een vorm waarbij de bal op tafel blijft en de kinderen de bal met een batje langs de tegenstander moeten schuiven. Daarnaast zijn er diverse spelletjes zoals estafettes, ballen overgooien en bat-bal oefeningen.

BallenregenDe cursus wordt per half jaar gehouden. Deze begint ieder jaar in september en februari. Halverwege inspringen kan altijd, dit wordt dan per situatie bekeken. Er worden ongeveer 16 lessen gegeven. Dit project is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Hiervoor hebben wij dan ook extra begeleiding waarbij altijd meerdere trainers aanwezig zijn om de spelletjes te begeleiden en de tafeltennisbeginselen aan te leren.

De trainingen worden gehouden op zaterdagochtend van 10:30 uur tot 11:45 uur. De kosten bedragen per half jaar €25,- inclusief gratis clubshirt. Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden. Voor vragen of meer informatie kunt u via het contactformulier een bericht sturen naar jeugdtrainer Rob van Beek.

Het belang van de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie wordt onderkend en ondersteund door het NOC*NSF. Klik hier voor het artikel.

Fotograaf: Eelco Stoelinga

Over de trainer
De Ping Pong Play les wordt verzorgd door Tamar Schats. Tamar is 27 jaar en is in het dagelijks leven docent op het Haags Montessori Lyceum. Daar geeft ze het vak maatschappijleer en is ze decaan. Sinds 2010 is Tamar vrijwilliger bij de Treffers en heeft ze van alles georganiseerd voor de jeugd. Sinds dit jaar gaat Tamar een nieuwe uitdaging aan bij de Treffers en dat is de training geven bij de Ping Pong Play. Daar heeft ze onwijs veel zin in.

Tamar