Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar!

Ping Pong Play logo

De Treffers heeft dit programma speciaal ingericht om jonge kinderen al spelenderwijs kennis te laten maken met tafeltennis en voor ontwikkeling van oog-handcoördinatie. Ping Pong Play bestaat uit uitdagende spelletjes en tafeltennisoefeningen om de kinderen op jonge leeftijd al te enthousiasmeren voor sport en beweging.

Tegelijkertijd wordt de fijne motoriek en met name de oog-handcoördinatie van de kinderen goed ontwikkeld. Speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn er lage tafeltennistafels en kan er Ping Pong Slide gespeeld worden; een vorm waarbij de bal op tafel blijft en de kinderen de bal met een batje langs de tegenstander moeten schuiven. Daarnaast zijn er diverse spelletjes zoals estafettes, ballen overgooien en bat-bal oefeningen.

De cursus wordt per half jaar gehouden. Deze begint ieder jaar in september en februari. Halverwege inspringen kan altijd, dit wordt dan per situatie bekeken. Er worden 12 lessen gegeven. Dit project is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar (groep 1, 2 en 3 van de basisschool).

Hiervoor hebben wij dan ook extra begeleiding waarbij altijd meerdere trainers aanwezig zijn om de spelletjes te begeleiden en de tafeltennisbeginselen aan te leren.

De trainingen worden gehouden op zaterdagochtend van 11:30 uur tot 12:30 uur. De kosten zijn € 50,- voor 12 lessen. Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden. Voor vragen of meer informatie kunt u een mail sturen naar training@ttvdetreffers.nl of bellen met jeugdtrainer Rob van Beek (06-51995967).

Het belang van de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie wordt onderkend en ondersteund door het NOC*NSF. Klik hier voor het artikel.

Startdatums cursus
– 10 februari 2024
– 28 september 2024
– 8 februari 2025

Mocht uw kind in de tussentijd mee willen draaien of proberen dan is dat altijd mogelijk. Stuur gerust een berichtje naar het contactpersoon hierboven genoemd.