Activiteiten 2013 / 2014

Het najaar betekent voor tafeltennissers veelal een druk programma. Een competitie van 10 weken tot eind november, met maar 1 week vrij. Daarna, naast de vele feestdagen, wordt in het vervolg op de competitie vaak het nodige georganiseerd.

Dit jaar beloofde het najaar qua activiteiten helemaal druk te worden met een ambitieus programma. De start was er met wederom een succesvol kermistafelvoeltbaltoernooi. Vervolgens zou de Elly van der Poel bokaal, een oud ledentoernooi, een vriendentoernooi en een bedrijvencompetitie volgen, die allen nog voor eind van de competitie moesten worden georganiseerd. Dit is allemaal gelukt, met wisselend succes wat betreft de toernooien zelf. Het toernooi om de Elly vd Poel bokaal kent veelal een stabiele groep deelnemers en betekent een gezellige en sportieve avond. Het oud ledentoernooi was erg gezellig, maar de opkomst was toch wel beperkt. Wij hebben ons zelf ook wel afgevraagd of een oud-ledentoernooi niet te vroeg zou komen, maar zonder het uit te proberen kom je daar ook niet achter. Daarbij speelde mee dat er ook vele andere activiteiten gelijktijdig werden georganiseerd, wat deelnemers heeft gekost. Volgend jaar zullen we weer een poging wagen, maar in ieder geval zullen de oud-leden ook benaderd worden voor de knakenrace op 24 januari.

Het vriendentoernooi heeft een zeer gezellige avond opgeleverd en dit krijgt zeker een vervolg. In de nabije toekomst zijn wij van plan dit iets meer in de vorm van battles tussen specifieke groepen / bedrijven / kroegen / clubs etc. te gaan gieten. Het bedrijventoernooi heeft ook een gezellige avond opgeleverd met 5 teams vanuit 4 bedrijven (Flynth, Elstgeest (2x), OZ-export, Splotsz). Ook deze nieuwe start van dit evenement begin bleek lastig, met enige concurrentie vanwege het 100 jarig bestaan voor de liefde voor de harmonie.

Op 13 december zat het gebouw afgeladen vol met klaverjassers. Een topavond met een topopkomst. Hopelijk kunnen we dit enthousiasme qua deelname en gezelligheid vasthouden. In ieder geval alle deelnemers en helpers onwijs bedankt. Volgt het blacklighttoernooi dat door een aparte commissie (Lars, Tamar, Martijn) is georganiseerd. Een mooi toernooi, met naast het sportieve element ook een hoop gezelligheid en niet onbelangrijk een mooie omzet voor onze club.

Op 4 januari zijn de clubkampioenschappen afgerond, waarbij Martijn van Dijk voor de 3e keer op rij de heren A wist te winnen, maar nu in de finale van Riko. Maaike voor de veelste keer de dames. De heren B werd een prooi voor Laura, die ook tweede bij de dames werd. Erik haalde de tweede prijs heren B op. Heren C is door Jasper binnengesleept, die in de finale Bart Kraan verschalkte.

Voordat de competitie weer start, wordt als goede opwarmer ook nog de knakenrace georganiseerd. Het toernooi waarbij de klasse waarin het afgelopen seizoen competitie is gespeeld bepalend is met welke stand de games worden begonnen (voorgiftesysteem). Dit toernooi is een traditie binnen de club en de wisselbeker toont dit aan met daarop de lange lijst winnaars die teruggaat naar 1969.

Kortom: het nodige georganiseerd en daar zijn we best een beetje trots op. Ook nog een paar mooie activiteiten voor de boeg, waarbij wij en anderen ook zullen proberen hier weer mooie avonden van te maken. Ook zullen in het voorjaar nog een invitatietoernooi, de Poolse tafeltenniskampioenschappen (georganiseerd door Riko, Kees en Alphons met hulp van Magdalena), de seizoenafsluiting/huldiging kampioenen en jassen op het programma staan. Daarnaast hebben we de ambitie om dit jaar ook met een nieuwe activiteit, zoals nog nimmer vertoond, te komen.

Opgeven voor de knakenrace via de mail worden erg gewaardeerd mail@ttvdetreffers.nl

De AXI