Hallo tafeltennisvrienden en –vriendinnen!

Vandaag op 3 februari stond de tweede speelronde op de planning. Alle drie de teams speelden thuis en zouden een lastige middag voor de boeg hebben. De verschillen waren klein en dat was ook te zien in de uitslagen van de wedstrijden.

Na de eerste wedstrijd verloren te hebben wilde team 3 (Samuel Dissevelt, Wessel Kappert, Jordan Möllers en Dirkjan Slingerland) zich graag herpakken met een zege. Dit lukte Jordan, Wessel en Dirkjan ook met een 6-4 overwinning. Het waren sterk uiteenlopende wedstrijden met grote overwinningen aan beide kanten en krappe vijfsetters. De wedstrijden vlogen heen en weer en de score liep gelijk op. Dit zorgde ervoor dat de druk steeds groot was. Uiteindelijk wonnen de drie kerels alle drie twee partijen en lukte het net niet om de dubbel winnend af te sluiten.

Na het gelijkspel uit bij Docos ging team 2 (Maaike Bakker, Rens van Emmerik, Britt van Haastregt, Dian van Klink en Laura van der Werf) voor een zege om in vorm te blijven. Spelend vandaag met Rens, Britt en Maaike lukte dit net niet met een krappe 4-6 nederlaag. Met games waar het verschil vaak 2 à 3 punten was, was het de hele middag spannend. Na de dubbel stond het 2-2. Toen liep het even mis en stond team 2 opeens 6-2 achter waarna ze zich herpakten en de 4-6 eindstand konden noteren. De punten werden deze keer binnengeharkt door Britt en Maaike met twee overwinningen voor Maaike, een overwinning voor Britt en een dubbelzege.

Het vlaggenschip van de jeugd team 1 (Martijn van Emmerik, Daan Hollenberg, Stephan Hoogeveen en Jesse Nieland) moest zich herpakken na een verliespartij bij DHC vorige week. Vandaag speelden Stephan, Martijn en Daan tien bloedstollende partijen die uiteindelijk resulteerden in een 4-6 verliespartij. De wedstrijd begon direct goed met drie vijfsetters in de eerste vier wedstrijden. Snel keek team 1 al naar een 4-1 achterstand en wist daarna nog het tij te keren en deze wedstrijd niet als een complete deceptie te laten eindigen. Stephan was vandaag in bloedvorm en wist alle drie zijn wedstrijden winnnend af te sluiten en Daan wist nog een punt binnen te halen.

Zoals te lezen was het de hele middag spannend, maar ondanks de druk van de spannende potten was het vandaag weer beregezellig, hiervoor bedankt.

Ik wil ook mijn dank uitschrijven voor de barman die dit vandaag weer mogelijk heeft gemaakt. Hierbij bedankt Wouter Kalshoven.

Met sportieve groet,
Marius Moll