Zondag 17 maart heeft TTV De Treffers (R) de 2e editie van het Tulpentoernooi voor senioren georganiseerd.

Vorig jaar was de 1e editie zo succesvol dat we hebben besloten om daar een vervolg aan te geven.

Volgens de uitnodiging was het maximale aantal deelnemers 54. Met een beetje puzzelen konden we de 55 ingeschreven deelnemers mooi indelen op basis van hun ELO-rating.
17 deelnemers waren van de organiserende vereniging; de overige 38 deelnemers kwamen van clubs in de regio en daarbuiten. Er waren zelfs deelnemers die een uur en drie kwartier hebben gereden en na afloop aangaven dat we ze voor de editie in 2020 opnieuw mogen noteren.

In de A-klasse speelden we twee zeskampen met daarna kruisfinales.
De B-klasse was het grootste met vier zeskampen, gevolgd door kwart-, halve en (troost)finales.
De C-klasse bestond weer uit twee zeskampen gevolgd door kruisfinales.
In de D-klasse werd een zevenkamp gespeeld.
Voor alle categorieën gold dat de eerste drie een prijs mee naar huis zouden nemen.

Helaas hadden we op de ochtend zelf nog een afmelding en iemand die niet op kwam dagen waardoor twee zeskampen werden teruggebracht tot twee vijfkampen.

De poules liepen mooi op schema en de prijsuitreiking konden we om 17.00 uur afronden, keurig op tijd.

Elke deelnemer kreeg ook nu weer een bosje tulpen mee naar huis. Sommige deelnemers gaven aan dat dit zelfs de reden is om bij ons mee te doen en niet voor een ander toernooi te kiezen.

Al met al kunnen we als organisatie alleen maar erg blij en tevreden zijn met de opkomst, de inzet en de sfeer die we tijdens het toernooi hebben gezien.

Volgend jaar hopen we dit succes weer te evenaren.

De winnaars per klasse waren als volgt:

A-klasse
1e Riko van Veen – TTV De Treffers (R)
2e Ramon Clijsen – TIOS ’51
3e Johan Vliegenthart – TTV Rijnsoever

B-klasse
1e Mischa de Zwart – Docos
2e Jonne Poels – TTC Gorcum
3e Lisanne van Wassenberg – TTV De Treffers (R)

C-klasse
1e Eline Rondaij – TTV Rijnsoever
2e Sjaak Bouwmeester – TTV De Treffers (R)